Ο Πρωτάρης του Τατουάζ: Τί να περιμένετε την πρώτη φορά

Posted: Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 by Giannis Ras in

Το να αποκτάτε το πρώτο σας τατουάζ μπορεί να είναι μια εκφοβιστική διαδικασία, ειδικά εάν δεν έχετε κάνει την έρευνά σας. Μόλις κατασταλάξετε σε ένα σχέδιο, πρέπει επίσης να βρείτε το μέρος που θα το κάνετε, το ποιος θα σας το κάνει, τί προφυλάξεις πρέπει να πάρετε και πώς να το φροντίσετε τόσο για την εξασφάλιση της υγείας σας όσο και για την διατήρηση της ακεραιότητάς του. Και αν επιπλέον φοβάστε τις βελόνες ή τον πόνο, η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη.

Αλλά μην αγχώνεστε ακόμα, επειδή ήρθαμε σε επαφή με έναν από τους κορυφαίους tattoo artists της πόλης για να πάρουμε τις απαντήσεις όλων των κρίσιμων ερωτήσεων σας. Ελπίζουμε ότι θα σας αφαιρέσουν ένα μέρος του άγχους για το πρώτο σας τατουάζ, και όχι μόνο. 



Είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σχέδια που προορίζετε για το σώμα σας προσεκτικά.

Μην αποκτήσετε ένα τατουάζ σκεπτόμενοι ότι μπορεί κάλλιστα να αφαιρεθεί αργότερα στη ζωή σας. Τα τατουάζ, εξ ορισμού, φτιάχνονται για να είναι μόνιμα. Πρέπει να σκέφτεστε σε βάθος χρόνου για ένα τατουάζ με το οποίο θα είστε ευχαριστημένοι και στα επόμενα χρόνια.

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη το σχέδιο του τατουάζ σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε κάτι που διαθέτει προσωπική έννοια ή να δουλέψετε μαζί με έναν artist για να δημιουργήσετε ένα εντελώς πρωτότυπο σχέδιο. Διαλέξτε ένα σχέδιο το οποίο "μιλάει" σε εσάς με κάποιο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί επιλέγουν σχέδια τατουάζ που αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα ή/και την κουλτούρα τους.

Δεν είναι όλοι οι artists και τα tattoo studios ίσα.

Μόλις επιλέξετε το τατουάζ σας (και το μέρος του σώματος στο οποίο θα το κάνετε), ύστερα θα πρέπει να κάνετε έρευνα πάνω σε μαγαζιά tattoo και tattoo artists. Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε αυτή σας την έρευνα, αλλά σας συμβουλεύουμε να επισκέπτεστε και οι ίδιοι διάφορα μαγαζιά tattoo για να μάθετε για αυτά και τους εργαζόμενούς τους από πρώτο χέρι. Κάντε διαβουλεύσεις και ρωτήστε τριγύρω. Ζητήστε έναν έμπειρο artist και αναζητήστε τυχόν συνοχή στο πορτφόλιo του.

Είναι επίσης σημαντικό να θέτετε ερωτήματα σχετικά με τις πιστοποιήσεις του εκάστοτε tattoo studio, αφού αυτά πρέπει να ακολουθούν τις Ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την καθαριότητα και τα χρησιμοποιούμενα μελάνια/προϊόντα, και να υπάρχουν γνώσεις βασικών πρώτων βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα, σιγουρευτείτε ότι το μαγαζί είναι καθαρό και οι εργαζόμενοι μεριμνούν για να νιώθετε άνετα στον χώρο. Όλες οι βελόνες και τα μελάνια πρέπει να είναι μιας χρήσης, και αν παρατηρήσετε κάτι που συνάγει το αντίθετο, κατευθυνθείτε προς την εξώπορτα.

Προσέξτε τι τρώτε και πίνετε το προηγούμενο βράδυ.

Ουσιαστικά, αυτό που θέλετε είναι το δέρμα σας να είναι έτοιμο για το νέο σας τατουάζ, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε σωστά και να λαμβάνετε έναν ολοκληρωμένο ύπνο το βράδυ πριν την επίσκεψή σας στο τατουατζίδικο. Το τατουάζ προκαλεί τραύμα στο σώμα και γι' αυτό το λόγο εσείς και το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θέλετε το σώμα σας να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο για να προωθήσετε την βέλτιστη διαδικασία επούλωσης.

Τη νύχτα πριν το ραντεβού σας, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε μια σχετικά υγιεινή διατροφή. Το αλκοόλ για παράδειγμα,  πρέπει να αποφεύγεται ή να περιορίζεται αυστηρά. Και αυτό γιατί μπορεί να αυξήσει την ποσότητα της αιμορραγίας που συμβαίνει κατά την συνεδρία. Επίσης, αποφύγετε υπερβολικά επεξεργασμένα φαγητά, αλμυρά ή ζαχαρούχα, αφού το νιτρικά άλατα και τα σάκχαρα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές και οιδήματα.

Πρόκειται να πονέσει.

Ναι, φυσικά και πονάει! Ο πόνος του τατουάζ είναι αρκετά ενοχλητικός, αλλά αναγνωρίζεται το γεγονός ότι κάθε πελάτης αισθάνεται τον πόνο με τον δικό του τρόπο. Γι' αυτό το λόγο είναι δύσκολο να περιγραφεί, αφού είναι διαφορετικός για κάθε άνθρωπο.

Ακόμα και μετά το πέρας της διαδικασίας του τατουάζ, ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε το δέρμα σας να είναι κόκκινο και επώδυνο για ένα χρονικό διάστημα. Το τατουάζ σας μπορεί να έχει την αίσθηση φαγούρας από ηλιακό έγκαυμα για αρκετές ημέρες μετά τη διαδικασία, μερικές φορές ακόμα και να στάζει πύον και αίμα.

Δεν τελείωσαν όλα όταν φύγετε από το τατουατζίδικο.

Τώρα που αποκτήσατε το νέο σας τατουάζ, θα χρειαστεί να του παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα. Αντιμετωπίστε το ακριβώς όπως αυτό είναι: Μια ανοιχτή πληγή. Προτείνεται να το πλένετε τακτικά με ήπιο σαπούνι και νερό, και ποτέ να μην χρησιμοποιείτε λειαντικά σφουγγάρια ή πανιά. Αφού το πλύνετε, ταμπονάρετε ελαφρά το τατουάζ - μην το τρίψετε - με χαρτί κουζίνας.

Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να αφήσετε το δέρμα σας να επισκευαστεί από μόνο του μετά από ένα τατουάζ, γι' αυτό πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα κατά την επιλογή και την εφαρμογή θεραπευτικής αλοιφής. Πολλά μαγαζιά τατουάζ μπορεί να προτείνουν μια συγκεκριμένη μάρκα για να αγοράσετε (και μερικά προσφέρουν τη δική τους φόρμουλα για αγορά), σε κάθε περίπτωση όμως, σιγουρευτείτε ότι η αλοιφή που θα επιλέξετε δεν περιέχει petroleum ή lanolin. Ένα τατουάζ χρειάζεται να αναπνέει, και η προσθήκη πετρελαίου και λανολίνης μπορεί να φράξει τους πόρους.

Στο τέλος, αν καθαρίζετε και ενυδατώνετε το τατουάζ σας σε τακτικά διαστήματα, θα πρέπει να αναμένετε να επουλωθεί πλήρως μετά από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η αφαίρεση είναι δυνατή, αλλά δεν είναι ούτε εύκολη ούτε φτηνή.

Το λέιζερ είναι η πιο συχνή μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ. Τα λέιζερ προσφέρουν πολύ σύντομους παλμούς φωτός υψηλής έντασης πάνω στην περιοχή της θεραπείας, με συνέπεια το τατουάζ να διαλύεται σε μικρότερα σωματίδια μελανιού τα οποία αφαιρούνται ακίνδυνα από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων μετά τη θεραπεία. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, κοστίζει αρκετά, αφού η κάθε συνεδρία κοστολογείται γύρω στα 300 ευρώ, και σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζονται πολυάριθμες συνεδρίες για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα τατουάζ εξίσου θεραπεύσιμα, ειδικότερα τα χρωματιστά και τα ευμεγέθη τατουάζ που έχουν χτυπηθεί σε δύσκολα σημεία.

Έτσι τι μπορείτε να κάνετε αν η αφαίρεση με λέιζερ δεν αποτελεί δυνατή επιλογή; Υπάρχει η δυνατότητα να καλύψετε ένα τατουάζ που δεν συμπαθείτε πια με ένα άλλο τατουάζ, αν και θα πρέπει να ψάξετε για κάποιον που έχει ειδική εμπειρία στην δερματοστιξία πάνω από ήδη υπάρχοντα τατουάζ, αφού δεν είναι όλοι οι καλλιτέχνες το ίδιο εξειδικευμένοι στη συγκεκριμένη ειδική περίπτωση.

Πάνω απ' όλα όμως, μια είναι η καλύτερη συμβουλή σχετικά με την αφαίρεση τατουάζ: "Σιγουρευτείτε ότι θα αποκτήσετε το τατουάζ που πραγματικά θέλετε εκ πρώτης στιγμής!"

About Me


Web Statistics