Τα Τατουάζ Τριαντάφυλλο και η σημασία τους

Posted: by Giannis Ras in


σχέδια τριαντάφυλλων
 Γνωρίζατε ότι τα τατουάζ τριαντάφυλλα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα τατουάζ, σήμερα; Τα τριαντάφυλλα δεν αποτελούν μόνο ένα όμορφο είδος λουλουδιού, αλλά και μια δημοφιλής επιλογή τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες για ένα τατουάζ από τη δεκαετία του 1930. Τί ακριβώς όμως μπορεί συμβολίζει όμως ένα τατουάζ τριαντάφυλλο; Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό μπορεί να έχει να κάνει με τη λεπτή ομορφιά του ή την εκπροσώπηση της αγάπης, της εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς, και ενώ μπορεί όντως να είμαστε σωστοί, υπάρχουν πολλά περισσότερα που κρύβονται πίσω από αυτό το ιδιαίτερο είδος λουλουδιού.



Ως απεικόνιση της αγάπης, μπορεί να είναι ένα σύμβολο του να είναι κάποιος ερωτευμένος, ιδιαίτερα όταν το σχέδιο τριαντάφυλλου είναι χωρίς αγκάθια, ή μια υπενθύμιση ότι η αγάπη δεν έρχεται χωρίς συγκεκριμένες θυσίες όταν τα αγκάθια δηλώνουν παρόν στο τατουάζ.

Οι ναυτικοί επέλεγαν το τατουάζ τριαντάφυλλο για απόδοση τιμής, καθώς η ιτεώδης κατασκευή του συνδέεται με την θηλυκότητα, έτσι ώστε με αυτό να εκπροσωπήσουν την κοπέλα τους, τη συζυγό τους, ή ακόμα και την μητέρα τους. Η ζωή ήταν σκληρή στις θάλασσες για αυτούς τους γενναίους άντρες και το δικό τους τατουάζ τριαντάφυλλο ήταν ικανό να τους φέρει ειρήνη με συμβολικό τρόπο.

Η Ελληνίδα Θεά της αγάπης, η Αφροδίτη, συχνά απεικονίζεται με τριαντάφυλλα να στολίζουν το κεφάλι της, τα πόδια της και το λαιμό της. Πιστεύεται ότι τα τριαντάφυλλά της ήταν λευκά μέχρι που αγγίχτηκαν από το αίμα της αφότου τρυπήθηκε από τα αγκάθια προκαλώντας τα άνθη να γίνουν κόκκινα. Η ερμηνεία της Αφροδίτης είναι ότι το τριαντάφυλλο συμβολίζει την αθάνατη αγάπη που αντέχει το χρόνο, ακόμα και το θάνατο.

Το γνωρίζατε ότι ο αριθμός των πετάλων σε ένα τριαντάφυλλο σχετίζεται με την αριθμολογία, και κατά πόσον ή όχι το τριαντάφυλλό σας είναι ανοιχτό ή βρίσκεται ακόμα σε μπουμπούκι. Το χρώμα που θα διαλέξετε για το δικό σας τριαντάφυλλο αποτελεί διάφορα νοήματα: Οι Βικτωριανοί λάτρευαν τα τριαντάφυλλα και απέδιδαν διαφορετικά νοήματα σε διαφορετικά χρώματα.


  • Το κίτρινο τριαντάφυλλο ιστορικά σήμαινε ζήλια, αλλά πλέον είναι ένα σύμβολο χαράς, ασφάλειας ενάντια σε μη υγιείς εραστές, και μιας ώριμης αγάπης.
  • Το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει την αγνότητα, την πνευματικότητα, τη νεότητα και ίσως ακόμα και έναν μυστικό θαυμαστή.
  • Τα ροζ τριαντάφυλλα αντικατοπτρίζουν επούλωση, πραότητα, επιείκια, κομψότητα και αρετή.
  • Τα μπλε τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν το ακατόρθωτο, τη φαντασία ή το αδύνατο.
  • Τα μαύρα τριαντάφυλλα αποτελούν σύμβολο του θανάτου, του αποχαιρετισμού και του σκοταδιού.
  • Τα κοραλί τριαντάφυλλα εκπροσωπούν την επιθυμία της καρδιάς σας.
  • Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα ήταν η εκπροσώπηση του ενθουσιασμού και της δίψας για ζωή.
  • Τα μώβ τριαντάφυλλα παρουσιάζουν τη γοητεία και την αγάπη με την πρώτη ματιά.
Κάποιοι ακόμα επιπλέον συμβολισμοί για τα τατουάζ τριαντάφυλλα είναι οι εξείς:

Για τους Ρωμαίους και τους αρχαίους Έλληνες το τριαντάφυλλο αντιπροσώπευε την αγάπη και την ομορφιά.

Για τους Χριστιανούς το τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την Παναγία (Το Μυστικό Τριαντάφυλλο).
Τα τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Αίγυπτο για το προσκύνημα της Θεάς Ίσιδας, της ιδανικής μητέρας και συζύγου.

Τέλος, τα τατουάζ τριαντάφυλλα συχνά ενσωματώνουν και ένα πρόσθετο στοιχείο στο συνολικό σχέδιο, με τα πιο δημοφιλή να είναι:

Μια πεταλούδα: ένας φυσικός συνδυασμός.
Ένα πανό με το όνομα ενός αγαπημένου προσώπου.
Ένα στιλέτο: η σχέση αγάπης-μίσους.
Ένα αγκαθωτό σύρμα γύρω από το τριαντάφυλλο: η αγάπη μπορεί να πονέσει και δεν έρχεται χωρίς ρίσκο.
Ένας σταυρός: τατουάζ-μνημόσυνο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.
Ένα κρανίο: Μπορεί να είναι και αυτό ένα τατουάζ-μηνμόσυνο, καθώς και άλλα νοήματα.


Παρακάτω βρίσκονται μερικά παραδείγματα που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Ορισμένα από τα σχέδια είναι πρόσφατως "χτυπημένα", το 2020.


rose tattoo designs (22)
rose tattoo designs (30)
rose tattoo designs (35)
rose tattoo designs (36)
rose tattoo designs (6)
rose tattoo designs (3)
rose tattoo designs (32)
rose tattoo designs (37)
rose tattoo designs (20)
Rose Tattoos For Girls
Shoulder Tattoos For MEn
rose tattoo designs (2)
rose tattoo designs (13)
rose tattoo designs (8)
rose tattoo designs (33)
rose tattoo designs (15)
rose tattoo designs (28)
rose tattoo designs (18)

About Me


Web Statistics