10 Αλήθειες για τα Τατουάζ που δε γνωρίζατε

Posted: Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 by Giannis Ras in Ετικέτες

tattoo για γυναίκες
Τα τατουάζ είναι μια τέχνη τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Και έτσι, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο είδος πολιτιστικής τέχνης, υπάρχει μια πλούσια ιστορία πίσω από όλο αυτό το μελάνι - και μερικά σημεία αυτής μπορεί και να σας εκπλήξει. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι οι ευρωπαϊοι ιεραπόστολοι προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τα τατουάζ τρίβοντας ωμά το δέρμα τους με αμμόλιθους; Ή ότι ένας Αμερικανός άντρας υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει νομίμως τατουάζ με χαρακτήρες της Disney που βρίσκονται υπό προσπτασία πνευματικών δικαιωμάτων; Όλα αυτά αληθεύουν.

Διαβάστε παρακάτω ακόμα 10 εντυπωσιακές αλήθειες σχετικά με τα αγαπημένα μας tattoos:



1. Ο πρώτος άνθρωπος που αναγνωρίστηκε να έχει τατού στο σώμα του βρέθηκε στις Ελβετικές Άλπεις και χρονολογήθηκε στις 5.000 Π.Χ. Μιλάμε για σχεδόν 7 χιλιετίες πριν!

2. Κατά το πέρασμα της ιστορίας υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες ανθρώποι αναγκάζονταν να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους για σκοπούς αναγνώρισης. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν το σύστημα αναγνώρισης POW (Prisoners Of War - Αιχμάλωτοι Πολέμου) στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

3. Το ρεκόρ για την μεγαλύτερη συνεδρία τατουάζ είναι 43 ώρες και 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε το 2006 από δύο άτομα στην Αυστραλία.

4. Το άτομο με το περισσότερο μελάνι στο σώμα του είναι ένας Αυστραλός ο οποίος καταπίνει σπαθιά και ξόδεψε περισσότερες από 1.000 ώρες σε συνεδρίες τατου με διαφορετικούς tattoo artists. Τώρα φαίνεται κάπως έτσι:


5. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2006 από ανθρώπους που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 36% των ηλικιών μεταξύ 18-25 και το 40% των ηλικιών μεταξύ 26-40 έχουν κάνει τουλάχιστον ένα τατουάζ.

6. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα περισσότερα μαγαζιά tattoo βρίσκονται στο Μαϊάμι, έδρα του δημοφιλούς σόου της τηλεόρασης "Miami Ink". Υπάρχουν περίπου 24 μαγαζιά για κάθε 100.000 ανρθώπους.

7. Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση απαγόρευσε τα τατουάζ τον 19ο αιώνα, μια απαγόρευση που υπήρχε για τα επόμενα 70 χρόνια πριν επαναληφθεί ξανά το 1948, με βάση το γεγονός ότι τα τατουάζ ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένα με το οργανωμένο έγκλημα (Yakuza). Αν και ο νόμος δεν είναι ενεργός σήμερα, αυτή η αρνητική χροιά εξακολούθησε να υπάρχει.

8. Μεταξύ των διασημότερων θρησκειών μόνο ο Χριστιανισμός υιοθέτησε μια ουδέτερη πολιτική σχετικά με τα τατου. Στον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό τα τατουάζ είναι απαγορευμένα.

9. Σύμφωνα με διάφορες δοκιμές μια μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ μαγνητικής τομογραφίας (MRI) και μερικών μεταλλικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ θα μπορούσε να συμβεί, ενδεχομένως προκαλώντας στρέβλωση στις εικόνες.

10. Λόγω του κινδύνου μόλυνσης, το χτύπημα τατουάζ γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Οι βελόνες που εκτελούν διείσδυση στο δέρμα θα πρέπει να είναι μιας χρήσης όπως επίσης και το μελάνι ενώ ο καλλιτέχνης τατου πρέπει να φορά γάντια καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Ανάμεσα στις πιο σοβαρές λοιμώξεις που μπορούν να μεταδοθούν είναι διάφορες μορφές υπατίτιδας. Αν και σε θεωρητικό επίπεδο μέχρι και ο HIV μπορεί να μεταδοθεί, στην Αμερική δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις τέτοιας λοίμωξης που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίας.

About Me


Web Statistics